Erikoisosista apua muunnostöihin

Muunnosliittimet tai harvemmin käytetyt erikoisosat ovat käytännöllisiä useimmiten silloin, kun ollaan korjaamassa tai muuttamassa olemassa olevaa linjastoa. Toinen yleinen tarve muunnosliittimelle muodostuu tehdessä uutta, kun tilanne vaatii vaihdon materiaalista toiseen.

Kahden eri materiaalin yhteen liittämisessä on aina huomioitava materiaalien jännitejärjestys. Nyrkkisääntönä toimii liitettävien metallien jalometalliarvojen välinen etäisyys, eli mitä lähempänä ne ovat arvoiltaan toisia, sitä pienempi on korroosiovaara ja sitä parempi on kestävyys.

Jännitejärjestyksestä johtuen punametalli onkin tarpeellinen materiaali liitettäessä kaksi eri materiaalia toisiinsa. Punametalli on galvaanisesti neutraali katkaisten sähköparin materiaalien välillä, joten sen yhdisteltävyys materiaalien välillä on lähes rajaton. Tästä syystä punametalli onkin yleisesti käytetty materiaali muunnosliittimissä.

Muuntotaulukko on hyvä apu dn- ja mm- mittojen muuntamiseen

Amerikkalaisten tuumamittojen rinnalle on luotu nimellismittajärjestelmä, joka ilmoittaa epäsuorasti putken koon millimetreinä, viitaten joko putken sisähalkaisijaan tai liitäntäosien ulkohalkaisijaan. Putkitöitä tehdessä ja varsinkin putkea tilatessa on tärkeä tietää, että nimellismitta ei ole suoraan yhteydessä putken ulkoisiin mittoihin. Tähän tarvitaan muuntotaulukko varmistamaan oikea putkikoko.

Tutustu muuntotaulukkoon tästä.

Pika-apu muunnostöihin

Geopress muunnosliitin

Geopress-muunnosliitin PEM-siniraitaputkelle asennuksiin maan alle.

Viega muunnosliitin

Muunnosliitin paksuseinämäisestä ohutseinämäiseen.

Viega punametalli puristusmuhvi

Punametallinen puristusmuhvi putkiston materiaalin vaihtoihin.

Viega erikoisosat

Sähköpariton asennus Viegan punametallin avulla on aina asennusystävällinen.