Asennuksen arvokkain ominaisuus on turvallisuus

Kun LVI-töiden tarkoitus on pitää vesi putkien sisällä, saa vedenlaadun aiheuttamat ilmiöt putkien ja liitosten ulkopuolella monesti hieraisemaan silmiä. Näin kävi myös Porilaisen perheen omakotitalossa, kun liitos alkoi muuttaa väriä vain yli vuosi käyttövesisaneerauksen jälkeen.

”Harvinaista nähdä liittimen vaurioituminen jo näin nopealla aikataululla. Pistekorroosion synty tällä aikataululla viittaa todella haastavaan veteen.”

Jere Seppälä
Viega, Lounais-Suomen aluepäällikkö

Sinertävä väri alle vuoden vanhassa kierreosassa kertoo karua kieltä alueen veden laadusta. Vettä on liitoksen läpi mennyt vasta 178 m3, joka vastaa 4-henkisessä perheessä noin 1,5 vuoden vedenkulutusta. Asiantuntija tyrmää väitteen, että tämä olisi normaalia kulumista.
- Harvinaista nähdä liittimen vaurioituminen jo näin nopealla aikataululla. Pistekorroosion synty tällä aikataululla viittaa todella haastavaan veteen, Jere Seppälä, Viegan Lounais-Suomen aluepäällikkö kommentoi.

Tietyissä maantieteellisissä paikoissa kriittinen vesi aiheuttaa asukkaille ja alueella LVI-töiden parissa työskenteleville monesti harmaita hiuksia. Kun puhutaan kriittisestä vedestä, tarkoitetaan sillä hapanta ja pehmeää vettä. Veden aiheuttamat ongelmat tulevat kohtuullisen nopeasti esiin, kun vesi syövyttää metallisia vesiputkia ja irrottaa niistä haitallisia aineita järjestelmiin.

Mikä sitten on paras vaihtoehto asutusalueille, missä on haasteita veden kanssa? Kriittinen vesi rasittaa putkistoa suunnattomasti, näin siihen kannattaa valita tuote materiaalikoostumuksen mukaan. Tällaisia ovat tuotteet, missä sinkin osuus on mahdollisimman pieni. Punametalli on todettu erinomaiseksi ratkaisuksi juuri materiaalikoostumuksen vuoksi. Tinaoksidi pitää materiaalin vahvana ja suuri kuparipitoisuus mahdollistaa sen, ettei sähköpareja pääse syntymään. Näin tuote ei vahingoitu, eikä vahingoita muita putkiston osia.

Veden aiheuttama pistekorroosio

Sinertävä väri alle vuoden vanhassa kierreosassa kertoo karua kieltä alueen veden laadusta.